DAT HEET DAN GELUKKIG ZIJN

luister hierboven naar Mary Boduin & Natalie Schoonbaert
over dit unieke tijdloze belevingsconcert
LAATSTE KANS beschikbaar tot eind december 23
intieme muziektheaterversie
op aanvraag
of festivalversie Vlaanderen FEEST! met combo
ook beschikbaar op aanvraag voor speciale gelegenheden
in combinatie met ZING DE VLAAMSE KLASSIEKERS
feest- en festivalversie met combo 1 x 60 minuten
5 uitvoerende artiesten + technische ploeg, productie 10 personen
intieme muziektheaterversie 2 x 45 minuten
3 uitvoerende artiesten + technische ploeg, productie 7 personen
producer Alain Mazijn (muziektheater.be Blauw vzw) heeft met het programma “ Dat heet dan gelukkig zijn” een bijzondere productie gemaakt.
Actrice Mary Boduin vertelt op een ongemeen boeiende manier over haar omgang en vriendschap met Ann Christy.
Haar vertel- of eerder acteerfragmenten worden afgewisseld met bekende maar ook onbekende parels uit Ann Christy’s repertoire.
De songs worden erg overtuigend en met een prachtige stem vertolkt door Natalie Schoonbaert op piano begeleid door Dirk Van der Linden.
Zonder schroom durf ik zeggen dat dit een van de mooiste Matinees was die in Willebroek al te zien waren. Deze zuivere, zonder pathetiek gebrachte combinatie van vertel- en muziektheater heeft het Willebroekse publiek in stille vervoering gebracht (evenwel met luid applaus).
Door de schoonheid van het acteren, de taal, de zang en de muziek wekten Mary, Natalie en Dirk een ongeziene vlaag van ontroering op in de zaal.
“ Dat heet dan gelukkig zijn” is een schitterende hommage aan Ann Christy maar is ook méér dan dat. Het is gewoon een heel goede en mooie productie. Ik durf ze dan ook aanraden bij elke organisator.
Raf Coenjaerts
Cultuurfunctionaris CC De Ster Willebroek
LEES HIER HET MATHIAS DANNEELS PRIMO INTERVIEW
Het is een goed idee om de vele mooie maar ook tragische herinneringen aan Ann Christy levend en levendig te houden met de intieme theatervoorstelling DAT HEET DAN GELUKKIG ZIJN. Een productie die op de planken van elk theater, gemeenschaps-of cultuurcentrum in Vlaanderen past en meer dan één generatie zal weten te ontroeren. Mary Boduin brengt leven en werk, voorspoed en tegenslag van Ann Christy op een beeldende, niet van humor gespeende manier opnieuw tot leven. Pianist Dirk Van der Linden en zangeres Natalie Schoonbaert brengen het allerbeste uit het repertoire van Christy. Primo ging kijken, tastte even naar een zakdoekje en schoof na de voorstelling bij Mary aan tafel.
MATHIAS DANNEELS
Mary Boduin krijgt in maart 2018 een belangrijke Vlaamse mediaprijs voor het Nederlandstalige oeuvre dat ze schreef voor Louis Neefs, Ann Christy, Liliane Saint-Pierre en vele velen anderen.

Uniek multi mediaal belevingsTHEATERconcert waarin het verhaal van ANN CHRISTY wordt verteld door haar muze, vriendin, componist, tekstschrijfster en actrice Mary Boduin, de mooiste Nederlandstalige liedjes worden gezongen door Natalie Schoonbaert met Dirk Van der Linden op piano en koorwerk. idee, productie en theaterbeeld Alain Mazijn tekst en spel: Mary BoduinDag Vreemde man en Dat heet dan gelukkig zijn horen bij ons muzikaal Nederlandstalig erfgoed. Eén vrouw schreef de teksten en componeerde de muziek voor deze parels: MARY BODUIN.
Proef hier de voorstelling voor:

Als liedschrijfster liet zij vanaf 1967 in Vlaanderen een nieuwe wind waaien in de lichte Nederlandstalige muziek. Ze schreef parels voor oa. Louis Neefs, Anneke Soetaert, Liliane Saint-Pierre én veel voor Ann Christy. Mary kwam niet ongezien voorbij: 10 jaar als actrice in KVS, maar ook in films met oa. Louis de Funes, 2 jaar artistiek directeur in het Mudra van Maurice Béjart…Mary Boduin is nog steeds een spitse energieke en vooral innemende vrouw vol prikkelende verhalen in vele talen. Uit haar pen vloeit pure schoonheid die een groot publiek raakt en bijblijft.
Een moment met een monument van de Nederlandstalige muziek?