Mens Durf Te Leven!

Stijn Tormans, knack columnist:
“Is een prachtig eresaluut aan alle meisjes en jongens van de kleinkunst, van Tim tot Rozane. Een feest van de herkenning en ook van het weerzien, dat eindeloos had mogen duren. Met dank aan de band en de geweldige chef d’orchestre Erik Van Herreweghe, die ervoor zorgt dat de les kleinkunst bijzonder geestig is. Na deze voorstelling zouden ze die term trouwens definitief ten grave mogen dragen: dit is kunst.”
is gezien in Köln, Borgloon, Overijse, Zandvliet, Antwerpen, Sint-Eloois-Winkel … binnenkort bij u?
We leven niet op een eiland waar koren die lallen ons muzikaal erfgoed vergallen. Beleef nu de luchtige geschiedenis van de Nederlandstalige kleinkunst in de lage landen van 1880 tot 1980, van de zwarte kat in Parijs tot in het Antwerpse sportpaleis.
Dit nieuw multimediaal muziektheaterconcert is klaar en beschikbaar voor zoete zwoele zomerse luisterconcerten en voor zalige zaal- en beklijvende kerkconcerten. 
Peter de Jong, muziekjournalist:
“Zo is de kleinkunst nog nooit benaderd. Machtige muzikale medleys gearrangeerd door meestergitarist Peter Verbraken en uitgevoerd met de erg getalenteerde Alain Verresen op klavieren en accordeon. Dit in combinatie met een boeiend verhaal geschreven door Alain Mazijn, levenslange passionele promotor van het betere Nederlandstalige lied. Deze luchtige geschiedenis wordt op uitmuntende wijze levend gemaakt door acteur Erik Van Herreweghe. Terechte winnares van de Liesbeth List prijs 22 actrice en vocaliste Mireille Vaessen schittert naast Mathieu Engels. Erg warm aanbevolen voor de laatste liefhebbers van een uitstervende taal.”
Veerle Waeterloos,
voorzitter Stichting Vlamingen in de wereld Duitsland:
“Wàt een àvond seg !!! Eerste indrukken voor het slapengaan …. Het was FANTASTISCH !!! Danke de allesomvattende Alain Mazijn, danke de fantàstische Mireille Vaessen en Mathieu Engels ( zang, maar niet zo maar een beetje he !!!! ) , danke de geweldige meester gitarist Peter Verbraken , de onvergetelijke verteller en performer Erik Van Herreweghe en dé mannen van de toverlichten en -klanken André, Lieven en Don, you made our day ( en het weekend erbij ) . Nog nooit, echt NOOIT was de zaal zo ontzettend sprookjes kleurrijk, nog nooit zoveel liedjes met een achterstraal effect …. We kwamen allemaal minstens 20 jaar jonger uit de kamer 😎. Bedankt Blauw muziektheater, jullie waren helemaal geweldig !!!! Kom snel terug, we missen jullie nú al in Köln !”
Ingrid De Scheemaecker,
administratie – (pre-)productie Arenbergschouwburg
wo 21 feb 24, 12:52
Dag Alain,
Het was heel fijn jullie te ontvangen gisteren.
Nadien in de foyer hoorde ik niets dan lof over de voorstelling: enkel blije en gelukkige gezichten.
Sommigen hadden tijdens de show ook een traantje weggepinkt bij zoveel nostalgie. Muziek die raakt.
Kan ook niet anders: het was een prachtige voorstelling, kwalitatief hoogstaande muzikale begeleiding (voor zover ik dat kan inschatten), heel erg mooie stemmen en sappige vertellingen.Hoop dat jullie hiermee gauw ook nog andere speelplekken krijgen want zou zonde zijn als dit maar in een beperkt aantal zalen te zien is.

Denk dat we zeker in de toekomst nog zullen samenwerken.

Warme groet,

Ingrid De Scheemaecker
Arenbergstraat 28
2000 Antwerpen

moord, doodslag, jaloezie,
passionele liefde, partnerruil en poëzie:
Erik Van Herreweghe vertelt,  Mireille Vaessen (Liesbeth List Prijs 22 Den Haag!) en Mathieu Engels zingen het mooiste van Jean-Louis Pisuisse, Louis Davids, Edith Piaf, Yves Montand, Wim Kan, Toon Hermans, Wim Sonneveld, Georges Brassens, Jacques Brel, Miel Cools, Jan De Wilde, Ramses Shaffy, Wannes Van de Velde, Willem Vermandere, Walter De Buck,  Boudewijn de Groot, Herman Van Veen,  Zjef Vanuytsel, Della Bosiers, Kris de Bruyne, Johan Verminnen, Wim De Craene tot Raymond van het Groenewoud.
Muzikaal directeur Peter Verbraken beroert de snaren en Alain Verresen diverse toetsen.
Alain Mazijn schreef helaas het scenario. 😉

foto Peter Verbraken

 

MATHIEU ENGELS MIREILLE VAESSEN
ademt kleine en grote kunst
weinig gebreidelde brok natuur
en radio 2 figuur
zingt blues en chanson
met ongebreidelde passie
ook voor ons erg goed erfgoed
PETER VERBRAKEN ERIK VAN HERREWEGHE
meester gitarist
inspirator van veel Vlaamse jazz
en kleinkunst solisten
theater en tv- acteur,
poëtische verteller en 
passionele liefhebber van schoonheid
foto Peter Verbraken