THE KING OF SWING

Wat Elvis Presley “deed” voor de doorbraak van de rock-‘n-roll bewerkstelligde BENNY GOODMAN voor jazz en swing. Ze zorgden voor de doorbraak bij een groot, jong en blank publiek. Zijn creatieve en virtuoze klarinetspel maakte hem één van de meest vernieuwende jazzmuzikanten van voor de bebop. Benny Goodman zorgde ook voor een opening in de rassenintegratie in de jaren dertig van de vorige eeuw. In veel clubs mochten toen zwarte en blanke muzikanten niet samen optreden. Goodman ging hier tegen in met zijn eigen trio met Teddy Wilson en Gene Krupa, later uitgebreid met Lionel  Hampton in het Benny Goodman Quartette.
Drie Vlaamse muzikale virtuozen bundelen hun artistieke krachten
over werk en leven van de meesterlijke BENNY GOODMAN.
THE KING OF SWING is klaar voor en wordt gesmaakt door een breed publiek

ANDRE DONNI
is tenorsaxofonist en klarinettist
en de zoon van de legendarische  Vlaamse jazzgitarist Willy Donni.

André werkt(e) met Toots Thielemans, Philip Cathérine, Al Grey, Claude Bolling, Jokke Schreurs en Charles Loos.

In THE KING OF SWING doet zijn virtuoos swingende klarinetwerk niet onder voor dat van BENNY GOODMAN.

CHRIS MENTENS
is hoofd van de Antwerpse kunsthumaniora.

Hij doceert jazzgeschiedenis aan de universiteiten van Antwerpen en Brussel maar is in de eerste plaats gepassioneerd jazzbassist, componist en arrangeur.

Hij werkte met Mal Waldron, Deborah Brown en Slide Hampton. Nu staat hij samen met Peter Verbraken en André Donni aan de wieg van THE KING OF SWING.

Chris schetst ons tijdens het concert ook het muzikale tijdsbeeld van toen.

PETER VERBRAKEN
doceerde arrangementen en jazz-harmonie aan het Antwerps conservatorium en doceert nu nog steeds jazz-gitaar aan het Gentse conservatorium.

Peter werkte met Randy Crawford, Michel Legrand, Victor Lazlo en speelt nu bij oa. Jo Lemaire. In THE KING OF SWING doet zijn geniale gitaarspel de harten van het publiek sneller slaan.